Nieuwe maatregelen met betrekking tot corona, meer informatie vindt u hier

St. Jozefbeeld ingezegend

Horn: Op zaterdag 20 maart jl. is het gerestaureerde beeld van St. Jozef uit de voormalige jongensschool door pastoor Lipsch gezegend op het einde van de H.
Mis. Hiermee is een waardevol stukje Häörder historie bewaard gebleven. Dit beeld stond in de jaren’50-60 in de voormalige St. Jozefschool aan de Daalakkerstraat.
Enkele jaren geleden dook het plotseling op bij de heemkundevereniging die het eerst een tijd ‘in bruikleen’ gaf aan de parochie en het beeld uiteindelijk heeft overgedragen aan de parochie. Afgelopen najaar is het beeld naar een restauratie-atelier gebracht in Venray waar het is gerestaureerd. De kleuren zijn opgefrist, oneffenheden zijn verholpen en beschadigingen zijn op vakkundige wijze hersteld.
Hiermee heeft St. Jozef zijn authentieke uitstraling kunnen behouden. Dankzij de gulle gaven van betrokken mede-parochianen is deze restauratie financieel mogelijk gemaakt, waarvoor DANK!

St. Jozef heeft een mooie plek in een van de biechtstoelen in de kerk gekregen waar iedereen het beeld kan bewonderen. Speciaal in dit St. Jozefjaar .. een mooie aanwinst voor de kerk!

Deel ons bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.