Nieuwe maatregelen met betrekking tot corona, meer informatie vindt u hier

Reserveren en verdere aanscherping Covid-19 maatregelen.

Kerkelijke vieringen zijn publiek toegankelijk echter voor maximum 50 aanwezigen, exclusief  bedienaren. Reserveren noodzakelijk.

RESERVEREN VOOR DE VIERING OP EERSTE KERSTDAG 11.00 UUR ALLEEN MOGELIJK TOT UITERLIJK DONDERDAG 23 DECEMBER VIA MAIL AAN CONTACT@MARTINUSKERKHORN.NL I.V.M. VERDERE AANSCHERPING COVID-19 MAATREGELEN

De jl. zaterdag afgekondigde lockdown door de regering is nu gevolgd door de Ned. Bisschoppen.

Naast de eerder afgekondigde maatregelen voor de Rk Kerk hebben de bisschoppen besloten tot nog verdere aanscherping i.v.m. de lockdown die sinds 19 december van kracht is.

Alle publieke vieringen na 17.00 u.  zijn sinds begin december niet toegestaan. Ook op kerstavond om zo een massale beweging van kerkgangers te voorkomen.

Nu mogen in de vieringen vóór 17.00 u. slechts 50 aanwezigen zijn.

Dat is ingrijpend voor iedereen, de RK Bisschoppen nemen hierin hun verantwoordelijkheid.

Zij begrijpen ook dat dit voor parochies en hun parochianen weer een teleurstelling is die het samen vieren van onder meer kerstmis belemmert. ‘Maar’, zeggen zij, ‘laten we zorg hebben voor onze naasten en dit zorgvuldig doen in solidariteit met de hele samenleving.’

Concreet houdt deze aangescherpte maatregel dus in: Kerkelijke vieringen zijn publiek toegankelijk echter voor maximum 50 aanwezigen, exclusief  bedienaren.

Parochies  worden verzocht weer te werken met het reserveringssysteem,alle bestaande maatregelen blijven van kracht: de anderhalve meter-regel,  het verplichte dragen van een mondkapje bij verplaatsing (bv ter communie gaan) hygiëne (ontsmetten) ventilatie en bij klachten thuisblijven.

Wat betreft het zingen: voorzang door één cantor of maximaal vier zangers.

Voor het aanbidden van het H. Sacrament of een bezoek aan de kerststal gelden de basisregels, mondkapje, afstand hygiëne en gezondheid.

Voor iedereen die geen plek meer kan reserveren geldt:  vier thuis mee. Veel parochies ook de parochie Horn: www.facebook.com/parochiestmartinus/live
verzorgt een livestream en ook op NPO2 worden kerstvieringen uitgezonden.

Op de website van Bisdom Roermond is een overzicht te vinden van online kerstvieringen in Limburg kijk op
www.bisdom-roermond.nl/kerstmis2021
Wij wensen u allen van harte een Zalig Kerstmis

Deel ons bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.