Nieuwe maatregelen met betrekking tot corona, meer informatie vindt u hier

Orgelkring Roermond herdenkt sterfdag J.S. Bach

Op 28 juli 2020 was het 270 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach overleed in Leipzig. Dit werd herdacht met een orgelconcert. Gezien de grote interesse in het werk van deze invloedrijke musicus en componist heeft de Stichting Orgelkring Roermond besloten hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Daarom organiseren wij op woensdag 28 juli 2021 weer een orgelconcert in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Het orgel zal worden bespeeld door Jean-Pierre Steijvers. Het concert begint om 20.00 uur.
De entree bedraagt € 10,- per persoon.

Jean-Pierre Steijvers (Heythuysen), vaste organist van de Sint Christoffelkathedraal, heeft voor dit concert een programma samengesteld waarbij het leven en werk van de orgelvirtuoos J.S. Bach in al zijn facetten wordt belicht.

Programma:
J.S.Bach, 1685-1750 Toccata et Fuga in d BWV 538

Partite diverse sopra il Corale
Sei gegrüsset, Jesu Christ/O Jesu, du edle Gabe

A. Guilmant, 1837-1911 Première Méditation Opus 20

J.S.Bach, 1685-1750 Praeludium et Fuga in C dur BWV 547

L.Rogg, *1936 Fantaisie et fugue sur B.A.C.H.

(Dans le style romantique)

Vanwege het risico van verspreiding van het coronavirus waren concerten langere tijd niet toegestaan. Per 26 juni 2021 zijn de maatregelen zodanig versoepeld dat het weer mogelijk is om concerten te organiseren. De op het moment van het concert geldende veiligheids- en voorzorgsmaatregelen, zoals de 1,5 meter-afstandsregel, worden natuurlijk door ons in acht genomen. Dit betekent wel dat een maximaal aantal mensen een zitplaats geboden kan worden.

Wilt u dit concert bezoeken? Dan kunt u zitplaatsen reserveren. Stuur in dat geval een e-mail met uw naam, het aantal bezoekers, uw telefoonnummer en de datum van het concert naar: info@orgelkringroermond.nl U ontvangt een bevestiging van uw reservering per e-mail.
U kunt ook kaarten reserveren via onze website: (https://orgelkringroermond.nl/nieuwsarchief/zomerseizoen-2021-gaat-door ).

De entree kan op de avond zelf aan de kassa worden voldaan.

Met vriendelijke groeten,

Monique Caris-Frenken

secretaris Stichting Orgelkring Roermond

Deel ons bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.