Nieuwe maatregelen met betrekking tot corona, meer informatie vindt u hier

Installatie Pastoor Patrick Lipsch

Horn: Meer dan 1000 mensen hebben op zondag 10 januari jl. de livestream gevolgd t.g.v. de officiële installatie in de mooi versierde parochiekerk van Horn, van Pastoor Patrick Lipsch als pastoor van de parochies Buggenum, Haelen, Heibloem, Horn, Neer, Nunhem en Roggel, cluster KANA. Een prachtige viering die ons deed denken aan wat men noemt ‘Het Rijke Roomse Leven’.
Zeven priesters en één diaken in vol ornaat, acolieten en misdienaars, lectoren en muziek en zang en veel wierook in een sfeervol verlichte kerk. De pastoor beloofde zijn volle inzet voor de parochies en de parochianen met het afleggen van de eed: ‘Zo waarlijk helpe mij God almachtig.’
Met deze indrukwekkende en zwaarwegende woorden bekrachtigde hij zijn beloften.
De doopschelp, het Chrisma, de Kelk en Pateen, de sleutel van het Tabernakel, het Evangelieboek, de Paarse biechtstola, de Witte stola en de Olie van de zieken, alle tekenen van het pastoorsambt, werden door een vertegenwoordiger van elke parochie aangeboden, terwijl een lector daarbij een voorbede uitsprak.
Aan het einde sprak wethouder Arno Walraven een mooi en ingetogen welkomstwoord en felicitatie uit in naam van de gemeente Leudal.
En dan eindelijk was het woord aan de nieuwe pastoor. In zijn dankwoord betrok hij ook Kapelaan Rajan Nesaiyan die binnen ons cluster een niet te missen schakel is. Hij sprak o.a. zijn waardering uit voor ieder die zich voor en achter de schermen had ingezet voor het welslagen van deze bijzondere H. Mis.
Pastoor en kapelaan van harte welkom in ons midden en Gods zegen toegewenst voor een goede samenwerking.  

De streaming kan nog een paar maanden bekeken worden. U kunt dus nog altijd terugkijken op: https://WWW.deltalimburg.nl/live  Installatie P. Lipsch                                                          foto: Christien Dings

Deel ons bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.