CORONAVIRUS | Vanaf 1 juli weer meer mogelijkheden H. Missen met gelovigen

Update 1 juli 2020

Vanaf 1 juli mogen wij -natuurlijk aan de hand van de richtlijnen zoals voorgeschreven door de Nederlandse Bisschoppen- het liturgisch leven in ons cluster Kana langzaam weer opstarten. Voor onze parochies betekent dit het volgende:

  • Vanaf 1 juli mogen weer maximaal 100 mensen aanwezig zijn in onze parochiekerken mits de 1,5 meter in acht wordt genomen.
  • In onze parochiekerken zijn natuurlijk allerlei voorzorgsmaatregelen genomen, onder andere ten aanzien van het desinfecteren van de handen. In de kerk is verder aangegeven welke zitplaatsen gebruikt mogen worden. Hierover wordt u in de kerk geïnformeerd, wij vertrouwen erop dat u alle aanwijzingen navolgt.
  • Uitvaartdiensten kunnen vanaf 1 juli met maximaal 100 aanwezigen ook in onze parochiekerken plaatsvinden, uiteraard de 1,5 meter in acht nemend.
  • Vieringen van het H. Doopsel worden voorlopig uitgesteld.
  • De vieringen van de Eerste Heilige Communie, processies en andere grotere parochie-activiteiten moeten worden uitgesteld tot 2021.
  • Vanaf 1 juli zijn onze parochiecentra weer geopend volgens de gebruikelijke openingstijden.
  • Wij betreuren het ten zeerste dat het helaas voorlopig nog niet mogelijk is om vieringen op te laten luisteren door onze koren. Ook het samenkomen voor repetities is nog niet toegestaan.
  • In verband met de 1,5 meter regel kan er niet gecollecteerd worden.
  • Zoals bekend is de parochie geheel afhankelijk van bijdragen afkomstig van parochianen, bij de ingang van de kerk treft u collectemandjes aan voor uw vrijwillige gaven.

Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met ons parochiekantoor.

Geheel volgens de richtlijnen van de Nederlandse bisschoppen hebben wij onze kerkgebouwen zo ingericht dat wij op een verantwoorde wijze weer samen de H. Mis kunnen vieren.

H. Missen in de kerken van cluster Kana in de maand juli 2020:
Dinsdag 9.00 uur: Horn en Heibloem
Woensdag 9.00 uur: Nunhem en Neer
Donderdag 9.00 uur: Haelen 19.00 uur: Roggel

Iedere woensdag om 9.00 uur en afwisselend op zaterdag om 19.00 uur of zondag om 9:30 uur is de H. Mis vanuit Nunhem te volgen via de livestream, te vinden op: nunhem.nl/live

Houd het overzicht van de H. Missen in de gaten, in vakantietijd is het vakantieschema van kracht.

Namens de kerkbesturen en kerngroepen van Cluster Kana,

Pastoor Constantijn Dieteren
Kapelaan Patrick Lipsch

Deel ons bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.