Informatie

Algemene informatie

Geachte bezoeker

Met gepaste trots presenteren wij u deze website waar u terecht kunt voor allerlei wetenswaardigheden over onze parochie. Ook zijn uw vragen en opmerkingen altijd van harte welkom. Dit kan via het contactformulier op de startpagina.

De St. Martinusparochie is een actieve parochie waar pastoor Patrick Lipsch en kapelaan Rajan Arulraj Nasaiyan, met hulp van meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers, dagelijks in de weer is om u als parochiaan op allerlei gebieden van dienst te zijn.

De H. Missen zijn om de week op zaterdag om 17.45 uur of op zondag om 11.00 uur.
Voor de actuele agenda kunt u het hoofdstuk “H. Missen/agenda” raadplegen.
Doopplechtigheden in onze kerk kunnen iedere zondag plaatsvinden.

In 2008 is er door de Heemkundevereniging Horn een schitterend boek uitgegeven met als titel “Sint Martinus in Horn – De parochie en haar kerken”. Als u geïnteresseerd bent in de historie van onze kerk en onze parochie is dit boek een echte aanrader.

Wij wensen u veel leesplezier en hopen u tevens te mogen ontmoeten in een van de vieringen in onze prachtige parochiekerk.

Preventiebeleid

Preventiebeleid;
Als parochie St. Martinus Horn volgen wij het preventiebeleid inzake seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag in de Rooms-Katholieke Kerk zoals vermeld op de website www.rkkerk.nl. Dit beleid is via de volgende link te bekijken:
www.rkkerk.nl/praktische-informatie-voor-bisdomparochie/preventiebeleid/
Zie ook hiervoor het tabblad “links” op deze website.

Sinds het onderzoek van de Commissie Deetman (2010/2011) is de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland zich ten zeerste bewust van de ernst van seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag en wordt intens aandacht besteed aan het voorkómen daarvan. Seksueel misbruik mag nergens voorkomen, maar zeker niet in de Kerk, die de opdracht heeft het Evangelie van Christus voor te houden.

Kerngroep St. Martinusparochie Horn.

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem dan contact met ons op.