Drop Down Menu

Actie verlichting torenuurwerk

Nieuws

Gezamenlijke Doopvoorbereidingsavonden 2e halfjaar 2018
Lees meer >>>
Zin-vol Zinvol
Lees meer >>>
Tijd van verwachten René H.M. Maessen pastoor-deken
Lees meer >>>


H. Missen/agenda

Zaterdag 15-12-2018
17.45 uur

Eucharistieviering
3e zondag van de Advent Jaar C Zondag ‘Gaudete’ Ev. Lc. 3, 10-18
Lees meer >>>
Dinsdag 18-12-2018
10.30 uur

in de dagkerk
Lees meer >>>
Dinsdag 18-12-2018
20.00 uur

Haelen Parochiecentrum
Lees meer >>>

Voor het complete overzicht van H. Missen en agenda klik hierOverzicht H. Missen/agenda
Buggenum - Haelen - Nunhem

Nieuws

Bisschopswijding op 08 december 2018

Roermond: 10.30 uur begint de plechtigheid rondom de wijding van Mgr. Harrie Smeets tot bisschop van Roermond. De verwachting is dat deze ruim twee uur zal duren. De belangrijkste momenten zijn het tonen en voorlezen van de benoemingsbul van de paus, de wijding en overhandiging van de bisschoppelijke regalia (mijter, staf en ring) en het in bezit nemen van de bisschopszetel van Roermond. De muziek wordt tijdens de viering verzorgd door de koren Zangers van Sint Frans uit Venray en Chrisko Venray.   Ook de Gregoriaanse koren Schola Cantorum Wardinstituut en Schola Sancti Christofori van de kathedraal werken aan de viering mee.

Naast het orgel worden de zangers ook begeleid door een trompettist. Zowel de KRO als de regionale omroep L1 zenden de wijdingsplechtigheid vanuit de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond live uit vanaf 10.30 uur. L1 begint al een half uur eerder met een voorbeschouwing.

Mgr. Harrie Smeets is de 24e bisschop van Roermond sinds de oprichting van het bisdom in 1559 en de tiende bisschop sinds het herstel van de bisschoppelijke hiërarchie in Nederland in 1853. Wij wensen hem van harte Gods zegen toe.  

                                                           

webdesign horvers.net